05 Şubat 2020 Çarşamba 15:20
Abdulkadir Gayretli: YKS’ye girecek depremzede öğrencilerin psikolojisine destek olacağız

Türkiye’de depremle yaşamayı öğrenmek gerektiğini fakat gerekli tedbirleri de almanın zorunlu olduğunu belirten Abdulkadir Gayretli, “Herkes hakkına razı olarak, kanuni noktadan ve insani açıdan yapılması gereken ne varsa yapmalı.  Hasarları ve ölümleri en aza indirgemek eğitimden geçiyor. Türkiye’de deprem eğitimi ile bütün kurum ve kuruluşlarda bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Bizler de üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” diye konuştu.

Üniversite sınavına hazırlanan aday öğrencilerin deprem travmasını yenmeleri için okullardaki rehber öğretmenlerin, ilçelerdeki rehberlik araştırma merkezi görevlilerinin bu bölgeye özel çalışma yapması gerektiğine değinen Gayretli, “Milli eğitim müdürlükleri desteğiyle öğrenciler ve aileleri bilinçlendirilip deprem korkularını üzerlerinden atması sağlanmalı. Spor veya sosyal aktiviteye, ferdi ve grup halinde teşvik edilmeliler. Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin motivasyon bozukluğu, özgüven eksikliği, gelecek endişesi yaşamlarını etkiliyor” ifadelerini kullandı.

İGÜ Mütevelli Heyeti Üyesi Şule Gayretli ile deprem bölgesinde ziyaretlerde bulunacaklarını ifade eden Abdulkadir Gayretli, “Aday öğrencilerin deprem travmalarını yenmeleri için her türlü çalışmayı ve desteği vermeye hazırız. Gençlerin gelecek kaygılarını en aza indirmek için çalışacağız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderenlere aittir.