13 Ağustos 2020 Perşembe 15:22
TBMM 298 personel alıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı kadrolarına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatında İlk Defa Göreve Başlayacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yazılı ve sözlü veya uygulama sınavıyla personel alınacaktır.

1. SINAV ŞEKLİ

Sınavın yazılı aşaması için, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2018-2019 yıllarında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavlarının (KPSS) sonuçları esas alınacaktır.
Kadro unvanlarına göre KPSS’den en yüksek puan alan adaydan başlanarak duyurulan kadroların üç katı aday (son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar dâhil) sözlü sınava veya uygulama sınavına alınacaktır.

2. ARANAN ŞARTLAR

Sınava başvuruda bulunacak adayların;
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları,
b) Sınav açılan kadrolar için aranan şartları taşımaları ve belirtilen KPSS puan türünden en az altmış puan almış olmaları gerekmektedir.

3. BAŞVURU TARİHİ, ŞEKLİ VE YERİ

Başvurular 12.08.2020 tarihinde başlayıp 25.08.2020 tarihinde sona erecektir. Adaylar, ilanda belirtilen kadrolardan yalnızca birine başvuruda bulunabilecektir.

Başvurular, https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

Adaylar başvuru süresi içinde başvuruda bulunduğu kadroya ilişkin öğrenim belgesi (diploma) ile kadrolar itibarıyla sınav ilanında belirtilen belge veya sertifikaların bir örneğini (pdf, jpg vb. formatta) başvuru sisteminde kayıtlı e-posta adresleri üzerinden ikb.sinav@tbmm.gov.tr mail adresine gönderecektir. Öğrenim belgesi (diploma) ile gerekli belge veya sertifika ibrazında bulunmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

4. SÖZLÜ VEYA UYGULAMA SINAVI

Yazılı sınav puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre sözlü veya uygulama sınavına katılmaya hak kazanan adayların isim listesi ile sınavın yapılacağı yer, gün ve saat http://www.tbmm.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.
Sözlü veya uygulama sınavında başarılı sayılabilmek için en az yetmiş puan almak şarttır.
Sözlü veya uygulama sınavı sonucunda, yazılı sınav puanının %60’ı ile sözlü veya uygulama sınav puanının %40’ı toplanarak adayların giriş sınavı puanı tespit edilecektir.

5. DİĞER HUSUSLAR

Adaylara tüm tebligat ve duyurular http://www.tbmm.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak olup ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
Başvuru aşamasında veya sonrasında gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilenler hakkında ilgili Yönetmeliğin 20’inci maddesi kapsamında işlem tesis edilecektir.
Yayımlandığı tarihten sonra sınav ilanında herhangi bir değişiklik yapılması halinde söz konusu değişiklik http://www.tbmm.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

6- ATAMA YAPILACAK KADROLAR VE ARANAN ŞARTLAR

STATÜSÜ UNVANI HİZMET
SINIFI
GÖREV
İLİ
KADRO SAYISI ATANACAKLARDA ARANILACAK NİTELİKLER
CİNS. KPSS YILI
PUAN TÜRÜ
TABAN PUANI
ÖĞRENİM DURUMU BELGE VEYA SERTİFİKA
657 s.DMK
4/A md.
(Kadrolu)
Aşçı YHS Ankara 27 E/K KPSS 2018/2019
P94 / P93 / P3
60
En az lise veya dengi okul mezunu olmak. Aşçı, dönerci, kebapçı, pastacı veya pideci alanında; Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ustalık veya kalfalık belgesine ya da Mesleki Yeterlilik Kurumunca yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak. (Mesleki eğitim veren liselerin yiyecek içecek hizmetleri alanı mutfak dalı ile yükseköğretim kurumlarının aşçılık, gastronomi, gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinden mezun olanlarda belge veya sertifika şartı aranmaz.)
İstanbul 3
Bahçıvan YHS İstanbul 3 E/K KPSS 2018
P94 / P93
60
Mesleki eğitim veren liselerin tarım alanı bahçe bitkileri, süs bitkileri, peyzaj dalı veya iki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya önlisans programlarının bahçe tarımı, süs bitkileri, peyzaj bölümünden mezun olmak.
Bulaşıkçı YHS Ankara 19 E/K KPSS 2018
P94
60
Lise veya dengi okul mezunu olmak.
İstanbul 5
Çayocakçı ve garson YHS Ankara 46 E/K KPSS 2018/2019
P94 / P93 / P3
60
En az lise veya dengi okul mezunu olmak. Servis alanında; Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ustalık veya kalfalık belgesine ya da servis görevlisi alanında; Mesleki Yeterlilik Kurumunca yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak. (Mesleki eğitim veren liselerin yiyecek içecek hizmetleri alanı servis dalı ile yükseköğretim kurumlarının ikram hizmetleri bölümlerinden mezun olanlarda belge veya sertifika şartı aranmaz.)
Garson YHS Ankara 71 E/K KPSS 2018/2019
P94 / P93 / P3
60
En az lise veya dengi okul mezunu olmak. Servis alanında; Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ustalık veya kalfalık belgesine ya da servis görevlisi alanında; Mesleki Yeterlilik Kurumunca yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak. (Mesleki eğitim veren liselerin yiyecek içecek hizmetleri alanı servis dalı ile yükseköğretim kurumlarının ikram hizmetleri bölümlerinden mezun olanlarda belge veya sertifika şartı aranmaz.)
İstanbul 9
Hizmetli YHS Ankara 67 E/K KPSS 2018
P94
60
Lise veya dengi okul mezunu olmak.
İstanbul 11
Berber (Kuaför) YHS Ankara 3 E/K KPSS 2018/2019
P94 / P93 / P3
60
En az lise veya dengi okul mezunu olmak. Kadın kuaförü alanında; Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ustalık veya kalfalık belgesine ya da Mesleki Yeterlilik Kurumunca yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak. (Mesleki eğitim veren liselerin güzellik ve saç bakım hizmetleri kadın kuaförlüğü dalı ile yükseköğretim kurumlarının saç bakımı ve güzellik hizmetleri bölümlerinden mezun olanlarda belge veya sertifika şartı aranmaz.)
Berber (Kuaför) YHS Ankara 2 E/K KPSS 2018/2019
P94 / P93 / P3
60
En az lise veya dengi okul mezunu olmak. Erkek kuaförü alanında; Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ustalık veya kalfalık belgesine ya da Mesleki Yeterlilik Kurumunca yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca düzenlenen MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak. (Mesleki eğitim veren liselerin güzellik ve saç bakım hizmetleri erkek kuaförlüğü dalı ile yükseköğretim kurumlarının saç bakımı ve güzellik hizmetleri bölümlerinden mezun olanlarda belge veya sertifika şartı aranmaz.)
Terzi YHS Ankara 1 E/K KPSS 2018/2019
P94 / P93 / P3
60
En az lise veya dengi okul mezunu olmak. Kadın terziliği alanında Milli Eğitim Bakanlığınca verilen ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak. (Mesleki eğitim veren liselerin moda tasarım teknolojileri alanı kadın terziliği dalından mezun olanlarda belge veya sertifika şartı aranmaz.)
Anaokulu Öğretmeni EÖH Ankara 5 E/K KPSS 2019
P10
60
En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin okul öncesi öğretmenliği veya anaokulu öğretmenliği alanlarında eğitim veren bölümlerinden mezun olmak.
Bakıcı Anne YHS Ankara 11 E/K KPSS 2018
P94
60
Mesleki eğitim veren liselerin çocuk gelişimi ve eğitimi alanında eğitim veren bölümlerinden mezun olmak.
Teknisyen THS Ankara 10 E/K KPSS 2018
P94
60
Mesleki eğitim veren liselerin elektrik-elektronik teknolojisi alanında eğitim veren bölümlerinden mezun olmak.
Teknisyen THS Ankara 5 E/K KPSS 2018
P94
60
Mesleki eğitim veren liselerin tesisat teknolojisi alanında eğitim veren bölümlerinden mezun olmak.

İlanen duyurulur.

Son Güncelleme: 13.08.2020 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderenlere aittir.